Näillä alueilla maksetaan vähiten kalastonhoitomaksuja: ”Ei selity vesialueiden vähyydellä”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaikkien 18-64-vuotiaiden kalastajien pitäisi Metsähallituksen mukaan maksaa kalastonhoitomaksu. Joissain maakunnissa kalastonhoitomaksuja maksetaan vähemmän kuin muualla, mikä on herättänyt ihmetystä Metsähallituksessa.

Kalastajat ovat maksaneet Metsähalituksen tiedotteen mukaan lakisääteistä maksua viime vuotta tunnollisemmin. Kalastonhoitomaksuja on lunastettu tänä vuonna 285 000 kappaletta, lähes 10 miljoonan euron edestä. Viime vuonna maksuja lunastettiin 267 000 kappaletta.

Eniten kalastonhoitomaksuja ovat maksaneet väestöön suhteutettuna lappilaiset, kainuulaiset ja pohjoiskarjalaiset. Suhteellisesti vähiten kalastusmaksuja on maksettu Uudellamaalla ja Pohjanmaalla. Uudellamaalla maksuja on tosin maksettu määrällisesit eniten.

– Alhainen maksuinto ei selity vesialueiden vähyydellä, sillä Uudellamaalla ja Pohjanmaan rannikolla on paljon vesipinta-alaa muihin maakuntiin nähden, Metsähallituksen tiedotteessa kerrotaan.

Kalastonhoitomaksu on pakollinen 18-64 vuotiaille kalastajille, jotka kalastavat muuten kuin yhdellä ongella, pilkillä tai silakkalitkalla. Se on pakollinen kaikilla vesialueilla.