Naisen korvasta löydettiin hämähäkki – videota ei voi suositella ötökkäkammoisille

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Elävien ötököiden löytyminen korvista on harvinaista, mutta ei suinkaan mahdotonta. Erään 64-vuotiaan naisen korvaoireiden aiheuttajaksi paljastui korvakäytävään muuttanut pieni hämähäkki.

Taiwanilainen nainen tunsi korvassaan liikkeen tunnetta ja outoja ääniä. Useiden unettomien öiden jälkeen hän päätti kääntyä lääkärin puoleen. Tähystyksessä potilaan korvasta löydettiin sekä elävä hämähäkki että sen luoma nahka.

Lääkärit poistivat hämähäkin ja sen luoman ulkoisen tukirangan korvaimurilla. Ötökkä ei ollut pienen kokonsa vuoksi aiheuttanut kipuja naiselle. Tapauksesta raportoitiin New England Journal of Medicine -julkaisussa.

Tainanin kaupungissa sijaitsevan sairaalan korva-, nenä ja kurkkutautiosaston johtaja Tengchin Wang kertoi raportissa nähneensä aiemmin tapauksia, joissa potilaiden korvista oli löydetty muurahaisia, yöperhosia, torakoita ja hyttysiä. Kyseessä oli kuitenkin ensimmäinen hänen todistamansa tapaus, jossa ötökkä oli luonut nahkansa korvakäytävässä.