Tiesitkö? Google Maps paljastaa polttoainetta vähiten kuluttavan reitin

Autot Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Polttoaineen kulutus on kuuma puheenaihe niin taloudellisista syistä kuin ympäristösyistäkin. Google Maps -karttapalvelussa on mukana myös ominaisuus, joka helpottaa vähiten polttoainetta kuluttavan reitin valitsemista matkustaessa.

Google Mapsista on aikaisemmin voinut selvittää, mikä on nopein reitti määränpäähän. Viime aikoina palvelu on ilmoittanut myös mikä reitti säästää eniten poltoainetta. Ominaisuutta käyttääkseen autoilijan täytyy kertoa palvelulle, mikä hänen ajoneuvonsa polttoaine- tai käyttövoimatyyyppi on.

Ympäristöystävällisimmän reitin on voinut nähdä jo jonkin aikaa Google Mapsissa Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Saksassa. Taannoin ominaisuus laajentui kuitenkin 40 maahan ja myös Eurooppaan sekä Suomeen. Ominaisuus on suomenkielisessä Googlessa nimellä Suosi poltoainetehokkaita reittejä.

Googlen mukaan kiinnostus ympäristöystävällisiä reittivaihtoehtoja kohtaan on kasvanut Suomessa. Tämän vuoden heinäkuussa Google Mapsissa haettiin Suomessa noin 45 prosenttia enemmän julkisten kulkuneuvojen reittejä vuoden takaiseen verrattuna. Kävelyreittejä etsittiin yli 30 prosenttia enemmän ja pyöräilyreittejä 20 prosenttia enemmän.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.