Tupac Shakurin murhasta syytetty oikeuteen – kiisti syyllisyytensä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaikkien aikojen suurimpiin hiphop-tähtiin lukeutuneen Tupac Shakur murhan tutkinnassa tapahtui taannoin uusi käänne. Las Vegasin poliisi pidätti Duane ”Keffe D” Davisin räppärin vuonna 1996 tapahtuneesta murhasta epäiltynä.

Tapauksen oikeuskäsittely alkoi torstaina 2. marraskuuta. AP-uutistoimiston mukaan Duane Davis kiisti Clarkin piirikunnan tuomari Tierra Jonesille syyllistyneensä Shakurin murhaan.

Tuomari kertoi Davisille, etteivät syyttäjät vaadi hänelle kuolemantuomiota. Syytettyä edusti oikeudessa julkinen asianajaja. Davis ei onnistunut palkkaamaan edustajakseen tunnettua puolustusasianajaja Ross Goodmania yrityksistä huolimatta.

Nykyään 60-vuotias Davis toimi aikoinaan The South Side Compton Crips -jengin johtajana. Hän on aikaisemmin myöntänyt olleensa autossa, josta Tupac Shakuria ammuttiin kohtalokkaana iltana. Hänet pidätettiin kotinsa edustalla Las Vegasissa 29. syyskuuta.