Eläkeläisten työssäkäynti kasvanut – kolmasosa halukas työnhakuun

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomen suurin työeläkevakuuttaja Kevan teettämän tutkimuksen mukaan kaksi kolmesta, eli 65 prosenttia suomalaisista eläkeläisistä pitää eläkeläisille suunnattuja työnvälityspalveluja hyödyllisinä. Vastaajista jopa kolmasosa kertoi olevansa myös valmis rekisteröitymään työnhakijaksi työnvälityspalveluun.

Eniten eläkeläisiä kiinnostaa työnhaku Pohjois-Karjalassa ja Lapissa. Myös aiempaa useampi eläkeläinen kertoo työskentelevänsä eläkkeen ohella. Lähes joka viides tutkimukseen osallistunut kertoo tekevänsä eläkkeen ohella työtä joko täyspäiväisesti tai osa-aikaisesti.

– Tämähän on yllättävä uutinen ja kertoo eläkeläisten aikamoisesta kiinnostuksesta työmahdollisuuksia kohtaan. Työvoimapula taitaa johtaa siihen, että erilaisille eläkeläisten työn välitysmekanismeille muodostuu kysyntää, Kevan johtava asiantuntija Ismo Kainulainen kommentoi.

– Jo nyt tiedetään Kevan selitysten perusteella, että julkisella sektorilla eläkkeellä työskentely on jo verrattain yleistä esimerkiksi hoito- ja opetusalalla, jossa joka neljäs kertoo tekevänsä työtä vanhuuseläkkeen ohella. Käsittääkseni näille aloille on muodostunut varsin vakiintuneet työnvälitysmekanismit siihen, miten työtä ja erilaisia ”lyhyitä keikkoja” tarjotaan eläkkeellä oleville alan ammattilaisille.