OmaKanta uudistuu – reseptien uusiminen helpottuu

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

OmaKanta on valtakunnallinen verkkopalvelu, josta jokainen näkee omat terveystietonsa, kuten lääkärin tekemät kirjaukset ja diagnoosit. Lisäksi OmaKannassa voi esimerkiksi pyytää reseptin uusimista. Nyt OmaKanta uudistuu vaiheittain ja tarkoituksena on panostaa aiempaa helpompaa asiointiin.

– Palvelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota ymmärrettävään kieleen, selkeään ja moderniin ulkoasuun ja palvelun käytön helppouteen. Uudessa OmaKannassa on panostettu saavutettavuuteen ja esimerkiksi ruudunlukuohjelmilla sitä on helpompi käyttää. Palvelussa on myös yksinkertaisempaa tarkastella omia tietojaan ja vaikuttaa niiden käyttöön sosiaali- ja terveyspalveluissa, Kanta-palveluista kerrotaan.

Uuteen OmaKantaan kirjaudutaan tutussa osoitteessa kanta.fi. Kun olet kirjautunut palveluun, pääset siirtymään OmaKannan uuteen versioon. Uudessa OmaKannassa voi 25.10.2023 alkaen selata reseptejään ja pyytää reseptin uusimista terveydenhuollosta. Muita osioita uuteen palveluun julkaistaan loppuvuoden 2023 aikana, ja kehittäminen jatkuu vuonna 2024.