Nainen turvautui laihdutuslääkkeeseen ennen tyttärensä häitä – menehtyi suoliston komplikaatioihin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Australialainen 56-vuotias Trish Webster yritti laihduttaa muutaman kilon laihdutuslääke Ozempicilla ennen tyttärensä häitä. Hän menehtyi yllättäen lääkkeestä johtuneeseen maha-suolikanavan sairauteen.

Ozempic on tarkoitettu tyypin 2 diabetesta sairastaville, mutta sitä käytetään laajalti painonpudotuslääkkeenä ympäri maailmaa. Lääke jäljittelee luonnollista hormonia, joka hidastaa ruoan kulkeutumista vatsan ja suoliston läpi, jolloin ihmiset tuntevat olonsa kylläisiksi pidempään. Ongelmia syntyy, jos lääke hidastaa vatsan toimintaa liikaa tai tukkii suoliston toimintaa.

Nyt Trish Websterin aviomies Roy haluaa varoittaa, että lääkitys ja laihdutus ei ole sen arvoista. Hänen vaimollaan oli vakava suolistotukos. Vaikka lääkkeet auttoivat häntä laihtumaan nopeasti, hän sairastui kuollettavasti. Roy löysi hänet tajuttomana ja naisen suusta oli valunut ruskeaa nestettä, mies kertoo 60 Minutes -ohjelmalle.