Miekkavalaat upottivat jahdin merellä – miehistöllä tuuriakin matkassa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Miekkavalailla ei ole yleensä tapana hyökätä ihmisten kimppuun, mutta viime aikoina ne ovat kuitenkin aiheuttaneet useaan otteeseen aineellista vahinkoa. Nyt ryhmä miekkavalaita hyökkäsi jahdin kimppuun ja sai lopulta upotettua sen mereen.

Viime kuussa joukko miekkavalaita hyökkäsi Gibraltarilla seilanneen jahdin kimppuun. Hyökkäys oli kestänyt 45 minuuttia, jonka aikana valaat olivat saaneet huomattavaa vahinkoa aikaan. Miehistö oli yrittänyt ohjata jahtia maihin, mutta suurista vuodoista johtuen jahti oli uponnut ennen kuin se oltiin saatu Tanger Med -satamaan.

Miehistö selvisi miekkavalaiden hyökkäyksestä turvallisesti ja vahingoittumattomina. People-sivuston mukaan miehistö myös suunnittelee jo tulevia risteilyjä Kanarian saarilta ja yrittää saada jo sovitut matkat tehtyä alkuperäisten suunnitelmien mukaan.

Kun merellä seilaa aluksia miekkavalaiden lähellä, miekkavalaiden aistit häiriintyvät. Siitä johtuen niiden saalistuskyvyt huononevat ja meikkavalaiden keskinäinen kommunikaatiokin kärsii. Sen vuoksi ne toisinaan hyökkäävät alusten kimppuun ja käyttäytyvät yllättävän aggressiivisesti ja odottamattomasti.