Grand Theft Auton jatko-osa virallistettiin – traileri tulossa joulukuussa

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Grand Theft Auto 6 -pelistä on liikkunut huhuja jo vuosien ajan. Toistaiseksi pelin kehittäjä Rockstar Games on kuitenkin ollut asiasta vaitonainen. Nyt yhtiö on vahvistanut virallisesti jatko-osan olevan työn alla.

Vahvistus saatiin Rockstar Gamesin virallisella X-tilillä. Yhtiön johtaja Sam Houserin mukaan seuraavan Grand Theft Auto -pelin traileri julkaistaan joulukuun alussa.

– Rockstar Games täyttää ensi kuussa 25 vuotta. Meillä on mahdollisuus luoda pelejä joihin suhtaudumme intohimoisesti, mistä kiitos kuuluu pelaajiemme maailmanlaajuiselle mahtavalle tuelle, julkaisussa hehkutettiin.

Uutinen ei tullut aivan puskista. Vihiä tuoreesta julkaisusta saatiin jo alkuviikosta Bloomberg-lehdessä. GTA6-pelin on aikaisemmin huhuttu sijoittuvan Miamin fiktiiviseen versioon, jonne myös vuonna 2002 ilmestynyt GTA: Vice City sijoittui.

GTA-sarjan edellinen osa, Grand Theft Auto 5 ilmestyi jo kymmenen vuotta sitten. Pelistä on sittemmin julkaistu versiot muun muassa uusimman sukupolven konsoleille. Peliä on myyty yhteensä 185 miljoonaa kappaletta.