Tutkimus: Pilven pössyttelijät muita empaattisempia

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Uusi tutkimus on paljastanut, että säännöllisesti pilvestä nauttivat tunnistavat paremmin muiden ihmisten tunteet ja pystyvät asettumaan enemmän muiden ihmisten asemaan. Toisin sanoen kannabista käyttävät ihmiset ovat muita empaattisempia.

Meksikolaisen Universidad Nacional Autonomastan asiantuntijat tekivät empatiaa mittaavan kyselyn ihmisjoukolle, jossa oli 81 kannabista käyttävää henkilöä. Tulokset osoittivat, että pilveä polttaneet saivat paremmat pisteet empatiatestissä ja heillä oli parempi yhteys tunteisiin liittyvillä aivoalueilla.

– Nämä tulokset avaavat jännittävän uuden väylän, kuinka voimme tutkia kannabiksen mahdollisia vaikutuksia sairauksiin, joihin liittyy sosiaalisen vuorovaikutuksen puutteita, kuten sosiopatiaa. Kannabiksella voidaan hoitaa esimerkiksi sosiaalista ahdistusta ja persoonallisuushäiriöitä, tutkija Victor Olalde-Mathieu pohdiskeli, mutta haluaa aiheesta lisätutkimuksia.