Australialaisnaisen huikea suoritus – surffasi ennätyskorkealla aallolla

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australialainen ammattilaissurffaaja on noussut otiskoihin näyttävän suorituksensa ansiosta. Laura Enever surffasi taannoin ennätyksellisen korkealla aallolla Havaijilla.

Enever oli lainelautailemassa Oahun Outer Reefillä 22. tammikuuta 2023, kun hän huomasi tavanomaista suuremman aallon. Surffari tiesi tilaisuutensa koittaneen. Hän nousi laudallaan jättimäisen aallon huipulle.

– Tiesin aallon olevan suuri meloessani sitä kohti. Huipulla katsoin alas ja tiesin, että kyseessä oli suurin koskaan valloittamani aalto, Enever kuvaili World Surf Leaguelle.

Aallon suuruudeksi mitattiin myöhemmin hurjat 13,3 metriä. Guinnessin ennätystenkirja vahvisti myöhemmin Eneverin rikkoneen korkeimmalla aallolla surffaamisen naisten ennätyksen. Aikaisempi ennätys kuului brasilialaiselle Andrea Mollerille, joka kesytti 12,8 metrisen aallon niin ikään havaijilla.