Poliisi toruu töpeksijöitä: ”Osa ei vaihda talvirenkaita autoihinsa ennen kuin se on lain mukaan pakollista”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Talvi yllätti autoilijat myös tänä vuonna. Talvirenkaita on käytettävä marraskuun alusta maaliskuun loppuun, kun sää tai keli sitä edellyttää. Nastarenkaita saa käyttää kelin niin vaatiessa. Poliisin mukaan renkaita vaihdetaan verkkaiseen tahtiin ja ilmiö on jokavuotinen.

– Tämä näkyi maanantaina 30.10. aamukuuden ja iltayhdeksän välillä peräänajoina, tieltä ulos suistumisina ja ketjukolareina. Liikenne ruuhkaantui, kun kesärenkailla jäätiin jumiin ja jouduttiin ajamaan huomattavaa alinopeutta. Onneksi vakavammilta vammoilta ja vaurioilta kuitenkin säästyttiin, toteaa rikoskomisario Aki Rantahuhta Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

– Autoilijan täytyy siis nykyisten määräysten mukaan itse kantaa enemmän vastuuta ja arvioida, milloin autossa tulee olla talvirenkaat ja että ne on määräysten mukaiset. Kuljettajan punnittavaksi jää siis myös kumpi on tärkeämpää, kulunut muutaman sadan euron rengassarja vai tieltä päin puuta suistunut ja lunastuskuntoon mennyt kallis auto, Rantahuhta muistuttaa.