Säähän tulee pian muutos – kaiva talvitakki valmiiksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nyt on viimeistään hyvä aika kaivaa talvitakit esiin. Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen tuoreen kuukausiennusteen mukaan 13. marraskuuta alkava viikko on selvästi ajankohdan keskimääräisiä lukemia kylmempi.

Keskilämpötilat ovat ennusteen perusteella Suomen eteläosassa 1-3 astetta tavanomaista kylmempiä ja maan keski- sekä pohjoisosassa jopa 3-6 astetta tavanomaista kylmempiä. Päivälämpötilat voivat pudota jopa 10 asteella edeltävän viikon korkeimmista lukemista. Viikko on kuitenkin ennusteen mukaan enimmäkseen poutainen.

– Suomi kuuluu yhtä aikaa sekä korkeapaineeseen että hyvin kylmään, Jäämereltä saapuvaan ilmamassaan. Lämpötilat ovat talvisissa lukemissa, lähes koko maassa pakkasella. Korkeapaineesta johtuen myös sateet jäävät hyvin vähäisiksi, kertoo Forecan päämeteorologi Kristian Roine.

Säässä voi kuitenkin tapahtua jälleen muutos jo 20. marraskuuta alkavalla viikolla. Sään ennustetaan lauhtuvan ja lämpötilojen olevan lähellä ajankohdan tyypillisiä lukemia. 27. marraskuuta alkavan viikon ennusteessa on merkkejä jopa tavanomaista lämpimämmästä säästä.