HS: Sähkömopon lataaminen aiheutti pienen tulipalon Vantaalla – sammutettiin ennen leviämistä

Digi Koti & Asuminen Ohhoh! · Tim Isokivi

Sähköisiä kulkuneuvoja ladatessa saa olla tarkkana. Vantaan Hämeenkylässä tapahtui tiistain ja keskiviikon välisenä yönä vaaratilanne, jonka aiheutti latauksessa ollut sähkömopo. Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Omakotitalon asukkaat olivat huomanneet autotallista tulevan savua. Paikalle hälytettiin palelastuslaitos ennen kello kolmea yöllä. Tulipalo saatiin taltutettua nopeasti ja mopo poistettiin ulos autotallista.

Tapauksesta ei koitunut henkilövahinkoja. Pelastuslaitos arvioi myös aineellisten vahinkojen jääneen pieneksi. Rintamamiestalo oli nimittäin jaettu palon leviämistä hidastaviin palo-osastoihin.

Vaikuutusyhtiö Lähitapiola varoitti syyskuussa tiedotteessaan sähköpyörien ja muiden sähköavusteisten kulkuneuvojen lataamisen sisätiloissa voivan olla riskialtista. Lataamista tulisi välttää erityisesti eteistilassa, sillä eteisessä palamaan syttynyt akku voi estää asunnosta poistumisen.