Rajan ylittäminen polkupyörällä kiellettiin Kaakkois-Suomessa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kaakkois-Suomessa ei ole enää mahdollista vierailla Venäjän puolella polkupyörällä kuten ennen. Alueen asukkaat ovat saattaneet tehdä lyhyitä vierailuja naapurimaahan polkupyöräilleb, mutta keskinäiseen sopimukseen perustuva järjestely on nyt lopetettu.

Rajavartiolaitos tiedotti äskettäin, että Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoille on saapunut elokuun jälkeen yhteensä 91 henkilöä, jotka ovat hakeneet Suomesta turvapaikkaa. Pääasiassa henkilöiltä on puuttunut maahantuloon vaadittava viisumi. Henkilöt ovat kolmansien maiden kansalaisia ja käyttäneet Venäjää läpikulkuun.

– Venäjältä saapuu Suomeen polkupyörillä ulkomaalaisia henkilöitä ilman Schengen-alueelle vaadittavia matkustusasiakirjoja. Kyseessä on laittoman maahantulon ilmiö, jonka hallitsemiseksi ja rajaturvallisuuden varmistamiseksi rajanylityksiä polkupyörillä on rajoitettu Kaakkois-Suomen rajavaltuutetun yksipuolisella ilmoituksella, Rajavartiolaitos tiedottaa.

Rajanylitykset polkupyörillä eivät ole sallittuja Vaalimaan, Nuijamaan ja Imatran kansainvälisten ajoneuvoliikenteen rajanylityspaikkojen kautta. Kielto astui voimaan 9. marraskuuta.