Nyt rikotaan talven pakkasennätyksiä – sää muuttuu talviseksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sää kylmenee 13. marraskuuta alkaneella viikolla koko Suomessa. Maanantain vastaisena yönä Pohjoisessa rikottiin jo kuluvan talvikauden pakkasennätyksiä. Liikenteessä on syytä varautua liukkaaseen ajokeliin.

Kauden pakkasennätys meni rikki maanantain vastaisena yönä Enontekiön Näkkälän havaintoasemalla, jossa mitattiin -27,0 astetta. Edellinen ennätyslukema mitattiin sunnuntain puolella. Pakkasennätys voi paukkua uusiksi jo lähiöinä, sillä pakkasen odotetaan kiristyvän lähellä 30 astetta.

Forecan mukaan suuressa osassa maata on alkuviikosta pakkasta päivälläkin, mutta rannikkoalueilla etelässä ja lounaassa lämpötila pysyttelee vielä nolassa tai sen yläpuolella. Keskiviikkoon mennessä päivälämpötilat laskevat kuitenkin pakkasen puolelle myös eteläisimmässä Suomessa.

Sään kylmenemisen vuoksi osassa maata kannattaa varautua huonoon ajokeliin. Maanantaina lunta satoi yön aikana muun muassa Pohjanmaalla, Pirkanmaalla, Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Myös maan kaakkois- ja itäosaan on odotettavissa lumisateita, mikä voi vaikuttaa ajokeliin.