Ostaisitko VR:ltä oman veturin? Nyt se on mahdollista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mikäli haaveissa on ikioma veturi, on sellaisen hankkimiseen nyt tilaisuus. VR on kertonut asettavansa myyntiin noin kymmenen liikennekelpoista dieselveturia. Ne myydään ylimääräisinä.

Kymmenestä dieselveturista suurin osa on VR:n tiedotteen mukaan Dr16-vetureita sekä yksittäisiä Dv12-vetureita. Ensimmäiset niistä tulevat myyntiin vuoden 2024 alkupuolella, ja lisää on vapautumassa myyntiin syksyllä. Tavara- ja matkustajaliikenteeseen soveltuvat veturit ovat elinkaarensa loppupuolella, mutta liikennekelppoisuutta voidaan jatkaa kunnossapidolla ja saaneurauksilla.

– Idänliikenteen päättymisen ja logistiikan tehokkaampien kuljetusratkaisujen myötä meillä on nyt ylimääräistä liikennekelpoista kalustoa myytävänä. Haluamme tehdä osuutemme edistääksemme raidemarkkinan kasvua ja kilpailua Suomessa, kertoo tiedotteessa VR:n toimitusjohtaja Elisa Markula.

VR teki vuonna 2022 päätöksen laittaa julkiseen myyntiin kierrätyspäätöksen saanutta kalustoa. Jo keväällä 2023 VR myi kymmenen Sr1-sähköveturia. Tarkemmat tiedot myyntiprosessista ja kalusosta julkaistaan VR:n verkkosivuilla joulukuussa 2023.