Britanniaan avattiin kopio Suomen Lapista – kuin suomalainen joulumaa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdistyneessä kuningaskunnassa on avattu alue, joka on kuin suora kopio Suomessa asuvan Joulupukin kotikonnuista. Paikka on nimeltään brittien Lappi, eli LaplandUK. Aivan kuten Suomessakin, voivat brittilapset saada henkilökohtaisen kirjeen Joulupukilta. Alueella on myös lelupaja ja tietysti ahkeria tonttuja, kaupallista krääsää unohtamatta.

– Kuvittele pikkuväen innostus, kun he saavat joulupukilta henkilökohtaisen kutsun, jossa heitä pyydetään matkustamaan Lappiin auttamaan tonttuja lelujen valmistuksessa tänä jouluna! Ja niin heille saapuu vahasinetöity kirje, joka on sijoitettu lahjarasiaan, ja jossa on kauniita tonttujen kuvia. Lapset tapaavat nämä tontut seikkailullaan Lapissa juhliessaan joulun virallista tuloa, LaplandUK kirjoittaa nettisivuillaan.

Paitsi että paikka ei sijaitse Lapissa. Se sijaitsee tunnin ajomatkan päässä Lontoon keskustasta, lähellä legendaarista Ascotin hevosurheilukeskusta. Lontoon Lappi on kuitenkin niin suosittu nähtävyys, että tämän vuoden liput on myyty loppuun kaikkiin esityksiin. Yksi kierros kestää neljä tuntia ja maksaa 59–149 puntaa. Oheistuotteissa myydään Lappi-aiheista tavaraa, kuten huskypehmoja, revontulituotteita, tarinoita poroista ja tontuista. Myynnissä on jopa Lappi-aiheisia koruja, vaikka aito ja oikea Joulupukin asuinpaikka sijaitsee 3,5 tunnin lentomatkan päässä.