Näin nettideittailu voi johtaa harhaan – viisi varoittavaa esimerkkiä

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sosiaalinen media ja deittailusovellukset ovat siirtäneet suuren osan kohtaamisista ja ensitapaamisista nettiin. Ensimmäiset keskustelut käydään etänä puhelimien välityksellä ja osa parisuhteista voi jopa jäädä sille tasolle, että ne eivät ikinä nettikeskusteluja pidemmälle etenekään.

Tämän päivän treffailukulttuuri on hämärtänyt parisuhteiden määritelmää. Toisinaan nettideittailu saattaa johtaa myös harhaan ja saada toisen osapuolen suhteessa kuvittelemaan parisuhteen olevan vakavammalla tasolla kuin se todellisuudessa onkaan. Toiselle osapuolelle kyse voi olla hauskasta ajanviettotavasta ja kevyestä viestittelystä.

Poosh-sivusto jakoi varoittavia merkkejä, joista voi päätellä suhteen jäävän pelkäksi nettideittailuksi.

1. Joudut aina itse aloittamaan viesteillä keskustelun ja pitämään sitä yllä.

2. Ette saa aikaiseksi nähdä kasvotusten vaikka olette puhuneet siitä usein.

3. Keskustelette pelkästään treffailusovelluksen kautta.

4. Kaikki kanssakäyminen tapahtuu välillänne internetin välityksellä.

5. Kulutat päivistäsi paljon aikaa parisuhteesta ja läheisyydestä haaveilemiseen kyseisen ihmisen kanssa.