Hämmästyttävä temppu videolle – kolmen metrin korkuinen takaperinvoltti hyppykepillä

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen extreme-urheilija Henry Cabelus on ansioitunut taitavana pomppukepin käyttäjänä. Hän on niittänyt mainetta hyppykeppitempuillaan 10 vuoden ajan. Nyt Cabelus on rikkonut näyttävän ennätyksen.

Cabelus suoritti hyppykepillä takaperinvoltin, jonka korkeudeksi mitattiin 3,07 metriä. Suoritus rikkoi edellisen maailmanennätyksen, joka oli vuonna 2012 asetettu 2,82 metriä. Cabelus kertoi Guinnessin ennätystenkirjalle harjoitelleensa temppua varten hyppimällä niin korkealle, kuin vain oli mahdollista.

Cabeluksen 10 vuoden hyppykeppiuraan on mahtunut myös lukuisia onnettomuuksia. Hän on kärsinyt yhteensä yhdeksästä luunmurtumasta. Niistä neljä osui hänen kasvoihinsa.

– Tämä suoritus pelotti minua. Pelkäsin, että lyön kasvoni korkeushyppytankoon , Cabelus paljasti.