Euroopan suurin sähköautotapahtuma Suomeen vuonna 2025

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Euroopan suurimmaksi sähköautojen ja niihin liittyvän teknologian messutapahtuma eCarExpo saapuu ensi kertaa Suomeen. Sähköajoneuvojen erikoistapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 25.-27. huhtikuuta 2025.

eCarExpo on vuodesta 2016 lähtien järjestetty kokonaan sähköiseen liikenteeseen erikoistuvalla teemalla. Tapahtuma on järjestetty muun muassa Tukholmassa, Göteborgissa ja Kööpenhaminassa. Messuilla tuodaan yhteen sähköajoneuvot, sähköistyvän liikenteen tarvitseman ifrastruktuurin ja niiden tekijät.

– Näyttely esittelee kiinnostavia uutuuksia ja konseptiautoja, messutarjoukset ja koeajot kiinnostavat ostoaikeissa olevia, ja monet haluavat oppia sähköistymisestä ilmiönä, kun parhaat asiantuntijat ovat paikalla. Tapahtuma palvelee sekä ammattilaisia että kuluttajia, kertoo tapahtuman järjestävän eLife Nordicin toimitusjohtaja Gunnar Dackevall tiedotteessa.

– Liikenteen sähköistyminen on niin vahva trendi, että luotamme messuilla olevan vahvaa kysyntää. Suomessakin sähköautojen rekisteröinti ohitti ensimmäistä kertaa bensiinikäyttöiset autot pari kuukautta sitten, Dackevall kertoo.