Google Mapsiin ilmestyi olematon eräreitti – eksytti vaeltajan

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Karttapalveluita käyttäessä saa olla tarkkana. Joskus niihin ilmestyy olemattomia reittejä ja kohteita, kuten kanadalainen vapaaehtoisista koostuva pelastusjärjestö North Shore Rescue varoittaa.

Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa sijaitsevassa Mt. Frommessa vaeltamassa ollut retkeilijä päätti seurata Google Maps -karttapalvelusta löytämäänsä eräreittiä. Kyseistä reittiä ei kuitenkaan todellisuudessa ollut olemassa. Eränkävijä joutui eksyksiin maastoon.

North Shore Rescuen vapaaehtoiset lähtivät etsimään retkeilijää 4. marraskuuta. Vähäisin varustein ja ilman taskulamppua liikkeellä ollut vaeltaja onnistuttiin lopulta löytämään. Hänet noudettiin alueelta helikopterilla.

Kyseessä oli jo toinen tapaus kahden kuukauden sisällä, jossa retkeilijä eksyi Mr. Frommeen seurattuaan Google Mapsista löytyvää reittiä. Erittäin jyrkällä alueella ei todellisuudessa sjaitse vaellusreittejä. New York Post -lehden mukaan reitti on sittemmin poistettu Google Mapsista.