Taivaalla kirkas valo pamauksen saattelemana – meteori vai jotain muuta?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Minnesotan osavaltiossa ihmeteltiin maanantaina 13. marraskuuta outoa ilmiötä. Iltataivaalla nähtiin kirkas väläys, jota seurasi voimakas räjähdystä muistuttava ääni.

Bemidjissä asuvien silminnäkijöiden mukaan väläys oli erittäin kirkas ja ääni niin voimakas, että ikkunat helisivät. Viranomaiset epäilivät alkuun ilmiön olleen meteorin aiheuttama. Tätä tuki video, jossa iltataivaan halki näytti kiitävän jonkinlainen valojuova.

Asiantuntijat ovat sittemmin epäilleet meteoriteoriaa. Minnesotan yliopiston tohtori Juan Cabanelan mukaan meteorit hajoavat tyypillisesti korkealla ilmakehässä, minkä vuoksi äänen olisi pitänyt kuulua myöhemmin. Cabanelan mukaan ääni vaikutti kantautuvan lähempää maanpintaa.

Yhden teorian mukaan ilmiön olisi aiheuttanut muuntajan räjähtäminen. Poliisi kuitenkin tarkisti alueen muuntajia tuloksetta. Lisäksi muuntajan räjähtäminen olisi todennäköisesti aiheuttanut sähkökatkoja, mutta niin ei tapahtunut.

– En todellakaan osaa sanoa, mikä ilmiön aiheutti. En osaa ainakaan kuvitella, että kukaan olisi lentänyt yliäänikoneella pohjoisen Minnesotan yläpuolella, Cabanela kertoi KVRR-uutissivustolle.