M Roomin Black Friday näkyy myös hiuksissa

Kaupallinen yhteistyö Lifestyle · Stara.fi

Suomessa ja muualla maailmassa nopeasti viime vuosina yleistynyt Black Friday -huuma on saanut yritykset antamaan tavallista suurempia alennuksia lukemattomista tuotteista. Tämä näkyy luonnollisesti myös miesten tyylissä ja hiuksissa. Miesten parturiketju M Room on nyt paljastanut omat tarjouksensa.

M Room tarjoaa miehille kymmenen hiustenleikkausta ja tuotelahjan sisältävää Black Silver 10 -jäsenyyttä hintaan 279 euroa ja kahden käyntikerran M Cut -lahjakorttia hintaan 60 euroa. Lisäksi kaikki yhtiön M Room -tuotteet myydään nyt 20 prosentin alennuksella ja Outlet-tuotteet jopa 60 prosentin alennuksella.

Yhdysvalloista alkunsa saanutta Black Fridayta vietetään marraskuun neljäs perjantai. Monet uskovat nimen juontavan siitä, että kauppiaat merkkaisivat hävikkinsä punaisella musteella ja voitot mustalla musteella. Se ei kuitenkaan pidä paikkansa. Nimi on peräisin Philadelphiasta, jonne virtasi lähiöistä shoppailijoita kiitospäivän jälkeisinä vuorokausina. Ihmisiä houkutteli keskustaan myös armeijan ja laivaston välinen jalkapallo-ottelu.

Ihmismassojen ja ruuhkien myötä Philadelphian keskustaan syntyi toistuvasti kaaos, ja liikennepoliisit joutuivat tekemään 12 tunnin työvuoroja. Musta perjantai -termi lanseerattiin juuri näiden viranomaisten toimesta kuvaamaan kiireistä päivää. Myös kauppiaat alkoivat kutsua päivää mustaksi perjantaiksi pitkien jonojen ja yleisen ruuhkan vuoksi. 1960-luvulla päivä yritettiin brändätä uudelleen Big Fridayksi, eli isoksi perjantaiksi. Uusi termi ei kuitenkaan ottanut tuulta alleen.