Oulun Poliisi varoittaa: Huijarit pyytävät rahaa tekaistuilla tilisiirroilla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Huijarit ovat keksineet uuden tavan tienata. He esittävät hukanneen lompakkonsa ja pyytävät kadulla kulkevaa ihmistä nostamaan tai antamaan heille käteistä. He ovat siirtävinään rahaa henkilön tilille käteisen verran ja esittävät todisteeksi tekaistun tilisiirtokuitin. Oulussa on kirjattu jo useita tapauksia.

– Poliisi on saanut syksyn aikana useita ilmoituksia tuntemattomista miehistä, jotka pyytävät kaupungilla liikkuvia ihmisiä antamaan heille käteistä Oulussa. Miehet ovat väittäneet, että he ovat unohtaneet, hukanneet tai jättäneet lompakkonsa jonnekin, Oulun poliisi kertoo.

– Sen jälkeen yksi miehistä on pyytänyt uhria antamaan hänelle käteistä, kun hän on ensin siirtänyt rahaa uhrin pankkitilille. Hän on todistanut uhrille tehneensä tilisiirron, jolloin osa uhreista on nostanut pankkitililtään käteistä ja antanut ne miehelle. Tuntemattoman miehen rahat eivät kuitenkaan ole siirtyneet uhrien pankkitileille.

Poliisi neuvoo, että tuntemattomille ihmisille ei tule antaa rahaa. Jos ihmisiä painostetaan antamaan käteistä, tulee asiasta ilmoittaa hätäkeskukseen 112. Poliisia auttaa, jos rahaa pyytäneiden henkilöiden tuntomerkit ovat selkeät ja painettu mieleen. Asiasta voi ilmoittaa poliisille, vaikka siitä olisi kulunut jo aikaa. Kyseessä on petos, lievä petos tai petoksen yritys.