Turun Kauppatorille avataan jouluksi design-sauna

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turussa vietetään lauantaina 25. marraskuuta suurta jouluvajaispäivää. Ohjelmassa on muun muassa Kauppatorille pystytettävän Joulusaunan avajaiset. Design-sauna on avoinna koko Joulutorin aukiolon ajan.

Joulsaunan toteutuksesta vastaa viisi suomalaisyritystä. Taustalla ovat muotoiluyritys Space of Mind, kiuasvalmistaja Juup, savupiippuvalmistaja Härmä Air, luonnonkosmetiikkabrändi Hetkinen ja juomavalmistaja Kakola Brewing Company. Saunatilan suunnitteli ja toteutti Space of Mind yhteistyössä Studio Puisto Arkkitehtien ja Protos Demosin kanssa.

Käsityönä Halikossa rakennetun saunan ulkorakenne ja sisätilat on valmistettu käsittelemättömästä massiivipuusta. Puulämmitteisen kiukaan lluvataan tarjoavan lempeät löylyt. Niiden jälkeen saunavuorolaisille on varattu lämmitetty lasinen kasvihuone, jossa he voivat nauttia glögiä ja saunaolutta.

Turun joulusaunan ensimmäinen saunoja paljastetaan keskiviikkona 22. marraskuuta. Aina 22. joulukuuta asti auki olevan saunan varauskalenteri löytyy osoitteesta http://www.turunjoulutori.com/joulusauna.