Näin hoidat pitkittynyttä yskää – moni saa apua vesipiipusta

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yskään määrätään yhä harvemmin yskänlääkettä. Tutkimukset ovat osoittaneet myös sen, että apteekista saatavista reseptivapaista yskänlääkkeistä on harvemmin apua. Yskän vaivatessa täytyy erityistä huomiota kiinnittää kurkun kosteuttamiseen.

Runsas veden juominen ja hunaja ovat vanhoja ja monien mielestä toimivia keinoja helpottaa kurkun ärsytystä, joka voi aiheuttaa yskimistä. Hunaja, eukalyptusöljy ja muut kosteuttavat nesteet voivat hillitä yskää. Hyvin toimiva konsti yskän hoidossa on myös vesipiipun käyttäminen.

Apteekista on saatavilla pieni vesipiippu, jonka sisälle kaadetaan pieni määrä kuumaa keittosuolaliuosta. Liuosta voi ostaa valmiina, mutta sen voi tehdä helposti myös itse kiehauttamalla vettä ja lisäämällä siihen pieni määrä merisuolaa. Vesipiippu kosteuttaa kurkkua ja nielua ja saattaa helpottaa etenkin hengitystieinfektioihin liittyvää yskää.