Viron poliisilta vakava varoitus robottipuheluista – pätee myös Suomeen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viron poliisi on varoittanut robottisoittoina toteutettavista huijauspuheluista. Viranomaiset ovat saaneet maassa useita ilmoituksia puheluista, joiden väitetään olevan peräisin poliisilta. Todellisuudessa kyse on huijaussoitoista.

Englanninkielisissä puheluissa robottisoittaja esiintyy poliisina ja kertoo vastaanottajan joutuneen identiteettivarkauden uhriksi. Puhelun vastaajan väitetään myös olevan kansainvälisesti etsintäkuulutettu. Vastaajaa pyydetään näppäilemään numero yksi keskustellakseen poliisin kanssa.

– Yli sata ihmistä on saanut tällaisia robottipuheluita virossa. Huijarit pyrkivät varastamaan ihmisten rahaa tai yksityisiä tietoja. Jos saat tuntemattomasta numerosta puhelun jossa tietojesi väitetään tulleen varastetuksi, katkaise puhelu välittömästi, Pohjois-Viron poliisipiirin rikostutkinnan vakavien rikosten osaston johtaja Vyačeslav Milenin kertoi tiedotteessa.

Varoitus on syytä ottaa vaariin myös Suomessa. Vastaaviin huijaussoittoihin saatetaan törmätä tulevaisuudessa myös tällä puolella Suomenlahtea.