IV: Auto-onnettomuudella odottamaton seuraus Porvoossa – sähköt katkesivat sadoilta

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Porvoossa tapahtui keskiviikkona auton ulosajo, jolla oli jokseenkin odottamattomia seurauksia. Autossa olleet selvisivät säikähdyksellä, mutta sähköt katkesivat sadoilta ihmisiltä. Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Itäväylä.

Onnettomuus tapahtui kello 23.30 jälkeen Treksiläntiellä, jossa henkilöauto suistui tieltä risteyksen jälkeen. Auto törmäsi kaliokielekkeeseen ja sähköpylvääseen. Yksi törmäyksessä poikki menneen pylvään korkeajännejohdoista katkesi ja putosi maahan.

Paikalle hälytetyn pelastusaseman yksikön täytyi odotella, että sähköverkon viankorjaaja teki katkenneen johdon vaaratomaksi. Autossa oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja, mutta kumpikaan ei loukkaantunut onnettomuudessa. Auto vaurioitui lunastuskuntoon.

Voimalinjan katkeamisen seurauksena yli 200 Porvoon Sähköverkon asiakasta oli jonkin aikaa ilman sähköä. Treksiläntie oli suljettuna liikenteeltä noin puolen tunnin ajan.