Maailman suurin risteilyalus Icon of the Seas lähti matkaan Turusta – suuntana Miami

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turun telakalla valmistui tänä vuonna maailman suurin risteilyalus Icon of the Seas. Alus lähti matkaan Meyerin telakalta Turusta keskiviikkona 29. marraskuuta. Aluksen määränpää on Miami. Icon of the Seasin piti lähteä merille tiistai-iltapäivänä, mutta lähtö kuitenkin viivästyi voimakkaan tuulen vuoksi.

Jättimäinen risteilyalus lähti matkaan lopulta keskiviikkona kello 11 jälkeen. Icon of the Seas suuntaa Turusta Espanjan Cáldizin satamaan. Sieltä matka jatkuu kohti Yhdysvaltojen itärannikkoa, Floridan osavaltiossa sijaitsevaa Miamia. CNN-uutissivuston mukaan aluksen on määrä lähteä viralliselle neitsytmatkalleen Miamista 27. tammikuuta 2024.

Ristelyalus on peräti 365 metrin pituinen. Laivaan mahtuu majoittumaan 600 matkustajaa ja 2 350 miehistön jäsentä. Matkustajille viihdettä ja aktiviteettia tarjoavat muun muassa teatteri, vesipuisto, uima-altaat, inigolf ja surffaussimulaattori.