Drone-lennätystä rajoitetaan Helsingissä itsenäisyyspäivänä – sakkorangaistus uhkana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Itsenäisyyspäivän tapahtumat vaikuttavat Helsingissä muun muassa liikennejärjestelyihin. Myös ilmailua rajoitetaan Helsingin keskustassa Itsenäisyyspäivänä kello 6.00-24.00 välisenä aikana. Rajoitus koskee myös mehittämätöntä ilmailua eli dronejen käyttöä.

Viranomaisilla on Helsingin keskustassa vilkasta ilmailutoimintaa itsenäisyyspäivänä, ja rajoituksen noudattamista valvotaan tarkoin. Kiellon rikkomisesta seuraa Helsingin poliisin mukaan sakkorangaistus. Lisäksi laitteet voidaan tuomita valtiolle menetetyiksi rikoksentekovälineinä.

Rajoitukset eivät koske sotilas-, rajavartio-, poliisi-, tulli-, merenkulku- ja ilmailuviranomaisia eikä pelastustointa, ensihoitopalvelua tai potilaskuljetuksia hoitavia viranomaisia. Rajoitukset eivät myöskään koske kiireellistä lääkärilentotoimintaa helikoptereilla eivätkä Suomea sitovaan kansainväliseen velvoitteeseen perustuvia lentoja.

Poliisin mukaan alan toimijoilta ja harrastajilta toivotaan ymmärrystä asiassa. Lisätietoja lentokieltoalueesta saa osoitteista droneinfo.fi ja http://www.flyk.com/.