Brittihovi helisemässä – paljastuskirja aiheutti kriisipalaverin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival -niminen brittihovin paljastuskirja on ollut otsikoissa jo useamman viikon ennen ilmestymistään. Kirjailija Omid Scobieta saattaa odottaa jopa oikeudenkäynti, sillä monarkit ovat ryhtyneet käärimään hihojaan kirjaväitteiden vuoksi.

Yhdistyneen kuningaskunnan palatsin virkailijat ovat ryhtyneet selvittämään sopivaa ajankohtaa kriisipalaveria varten kuningas Charlesin ja prinssi Williamin kanssa. Syynä on muun muassa se, että kirjan hollantilaisessa versiossa on paljastettu käsikirjoituksen mukaisesti henkilöt, jotka olisivat esittäneet rasistisia kommentteja Meghan Marklen ja prinssi Harryn jälkikasvusta. Nämä henkilöt ovat kuningas Charles itse ja Walesin prinsessa Catherine, Cambridgen herttuatar eli Kate Middleton.

Pöydällä on kaikki vaihtoehdot, eikä oikeustoimia ole suljettu pois laskuista. Hovi haluaa laatia vastineensa harkiten. Kuningas Charles keskustelee tilanteesta vanhempien neuvonantajien kanssa, Daily Mail uutisoi.