Lentokone evakuoitiin Arlandan lentokentällä – matkustajat ulos hätäuloskäynneistä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lähes 200 matkustajaa on evakuoitu Buzz Boeing 737 MAX 8 -lentokoneesta Tukholman-Arlandan lentokentällä varhain sunnuntaiaamuna, kun matkustamo täyttyi savusta. Savua alkoi ilmetä lentäjien käynnistäessä moottorit ennen lentoon lähtöä.

Buzz on irlantilaisen halpalentoyhtiön Ryanairin puolalainen sisaryhtiö. Lento oli lähdössä Krakovaan, Puolaan. Yhteisöpalvelu X:lle julkaistu video näyttää kaaottiset tapahtumat. Matkustajat joutuivat poistumaan lentokoneesta oviin asennettujen puhallettavien hätäliukumäkien kautta.

Koneen ympärille kerääntyi useita pelastusajoneuvoja ja niiden henkilökunta avusti evakuoimisessa. Matkustajat olivat itse vaatineet päästä ulos koneesta, kun savua alkoi ilmaantua. AirLiven mukaan yksi matkustaja kuvaili tapausta ”erittäin traumaattiseksi”.

Ryanairin tiedottaja sanoi lausunnossaan, että Buzzin insinöörit tarkastivat lentokoneen ja korvaava kone oli ohjattu Arlandaan matkustajien kuljettamiseksi alkuperäiseen määränpäähänsä. Pahoitteluviestissä kerrottiin, että asiakkaille oli tarjottu virvokkeita.