Aiotko asioida Alkossa joulun alla? Joulusesongin vilkkain päivä paljastettiin

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joulu on perinteisesti Alkossa vuoden kiireisintä aikaa. Alkon tiedotteen mukaan myynnin arvioidaan kasvavan jopa 150 prosenttia normaaliin ajanjaksoon verrattuna. Myynnin kasvu koskee lähes kaikkia tuoteryhmiä.

Joulusesongin vilkkain päivä on Alkossa perjantai 22. joulukuuta, mikä joulun alla asiointia suunnittelevien kannattaa muistaa. Kyseisenä päivänä Alkoissa odotetaan vierailevan noin 470 000 asiakasta. Yhteensä jouluviikolla Alkossa ennustetaan asioivan noin 1,8 mljoonaa asiakasta, kun keskimäärin Alkossa käy viikossa noin miljoona asiakasta.

Joulupöydän kestosuosikki on Alkossa punaviini. Sen kysynnän ennakoidaan olevan joulunalusviikolla noin 1,8 miljoonaa litraa, kun taas normaalina ajankohtana kysyntä on noin 700 000 litraa. Toinen joulun ikisuosikki on olut, jonka kysyntä kaksinkertaistuu.

Muita Alkon joulusesongin suosikkeja ovat samppanjat, portviinit, liköörit, madeirat ja sherryt. Perinteiset lämpimät glögit ovat saaneet rinnalleen esimerkiksi glögimaustettuja kuohuviinejä ja kylmänäkin nautittavaksi sopivat vaaleat glögit. Lahjapaketteihin päätyvät puolestaan usein konjakit, viskit ja rommit.