Doritos-makuinen viina lanseerattiin – uskaltaisitko maistaa?

Ruoka · Tim Isokivi

Alkoholi ja pikkusuolainen sopivat hyvin yhteen, mutta miltä kuulostaisi niiden kirjaimellinen yhdistäminen? Erikoisista alkoholijuomistaan tunnettu tislaamo Empirical ja tortillalastuistaan tunnettu Doritos ovat lanseeranneet yhdessä nacho-viinan.

Empirical x Doritos Nacho Cheese Spirit on 42-prosenttinen alkoholijuoma, jonka kuvaillaan maistuvan Doritoksen juusto-nachoilta. Valmistuksessa onkin käytetty oikeita, tyhjiötislattuja Doritos Nacho Cheese -lastuja. Empiricalin mukaan lopputulos on juuri niin erikoinen kuin voisi kuvitella.

Juoma on erikseen luokittelematonta kirkasta alkoholia, eli kyse ei ole simerkiksi ginistä, vodkasta tai viskistä. 750 millilitran pullo juomaa maksaa Yhdysvalloissa 65 dollaria eli noin 60 euroa. Tuote on myynnissä tammikuusta lähtien New Yorkissa ja Kaliforniassa.