Laihdutuslääke ei auta pitkälle – näin paino palaa takaisin

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monien julkkiskaunottarien käyttämän Ozempic ja Wegowy -nimisten painonpudotuslääkkeiden suosion kasvettua myös lääkkeiden vakavista sivuvaikutuksista alettiin uutisoimaan enemmän. Lääkettä käytetään vakavan ylipainon ja diabeteksen hoitamiseen, mutta useat julkkikset ovat nyt käyttäneet sitä nopeana laihdutuskeinona.

Lääkkeen negatiivisina vaikutuksina on pidetty sitä, että se on aiheuttanut monilla hiustenlähtöä. Kasvot ovat myös näyttäneet ryppyisemmiltä, koska nopean rasvan poistumisen seurauksena iho ei ole ehtinyt palautua.

Laihdutuslääkkeet eivät ole lopullinen ratkaisu, ja yleensä paino nouseekin sen jälkeen kun lääkkeen käyttäminen lopetetaan. People-sivusto uutisoi tutkimuksesta, jossa huomattiin, että laihdutuslääkkeen käytön lopettamisen jälkeen ihmisillä nousi paino noin 14 prosenttia.

Lääkärit neuvovat lääkkeen avulla laihduttaneita varmistamaan, että ennen lääkkeen käytön lopettamista ruokavalio on tasapainoinen ja elämäntavat terveelliset. Sen lisäksi monia auttaa painonhallinnassa myös pätkäpaasto, jossa vuorokaudesta ollaan aina 16 tuntia syömättä.