Stratovariuksen Timo Tolkki poistaa musiikkinsa Spotifysta: ”Räikeää hyväksikäyttöä”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Stratovarius-yhtyeen entisenä kitaristina tunnettu suomalaismuusikko Timo Tolkki on kertonut poistavansa kaiken musiikkinsa Spotify-palvelusta. Hänen mukaansa yhtiö on riistofirma, mikä tuottaa rahaa ainoastaan sijoittajilleen ja omistajilleen.

– Pitkän pohdinnan, tutkimuksen ja joidenkin syvästi kunnioittamieni kollegoideni kanssa keskusteltuani olen päättänyt poistaa kaiken musiikkini kaikilta suoratoistoalustoilta, Tolkki kirjoittaa tiedotteessaan.

Hänen mukaansa Spotify edustaa kokonaisuutta, joka perustuu yksinomaan yritysten ahneuteen. Se on Tolkin mukaan erittäin moraaliton, epäeettinen ja epäreilu maksujärjestelmä niille, jotka ainakin pitivät musiikkibisnestä hengissä, eli muusikoille, lauluntekijöille ja bändeille.

– Spotifyn toimitusjohtaja Daniel Ek, jonka nettovarallisuus on 3,4 miljardia dollaria, ei ole koskaan kirjoittanut ainuttakaan nuottia elämässään.

– Jos aion tulevaisuudessa julkaista jotain, se tapahtuu oman verkkosivustoni kautta. Toivon, että artistit alkaisivat tulevaisuudessa myydä haluamaansa musiikkia omien kanaviensa kautta ja tarjota musiikkiaan ehkä premium-sisällöllä. Uskon, että on täysin mahdollista tehdä tämä ja säilyttää taiteellinen ja inhimillinen koskemattomuus.