Kuusi vuotta sitten kadonnut koira löytyi – oli elänyt itsekseen metsässä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuusi vuotta sitten kadonnut koira on löytynyt kuin ihmeen kaupalla hengissä. Patterdalenterrieri Rose karkasi uusilta omistajiltaan vuonna 2017 alle vuorokauden sisällä uuteen kotiinsa muuttamisesta.

Kadonneihin koiriin erikoistunut Lost Dog Recovery UK South sai marraskuussa ilmoituksen West Sussexin alueella nähdystä kulkukoirasta. Alueella sijaitsevaan metsään asetettiin riistakameroita. Lähellä asuvat ihmiset kertoivat ruokkineensa koiraa vuosien ajan.

Koira houkuteltiin lopulta ansaan broilerin avulla. Eläinsuojan työntekijöiden yllätykseksi heille selvisi, että koira oli ilmoitettu kadonneeksi jo kuusi ja puoli vuotta aikaisemmin. 12-vuotiaaksi arvioitu Rose eli siis puolet elämästään itsekseen metsässä noin 10 kilometrin päässä katoamispaikastaan.

Rosen ennen karkaamista adoptoinut perhe ei kyennyt enää ottamaan lemmikkiä takaisin. Koiralle etsitään parhaillaan uutta kotia.