Tulivuori purkautui Islannissa – videot leviävät verkossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Islannin lounaisosassa sijaitseva tulivuori alkoi purkautua maanantaina. Purkaus tapahtui pienen Grindavikin kylän lähettvyvillä, muutaman kymmenen kilometrin päässä Islannin pääkaupunki Reykjavikista.

Tulivuorenpurkaus ei tullut islantilaisille yllätyksenä. Sitä enteili viikkoja kestänyt seisminen aktiivisuus, joka ilmeni esimerkiksi maanjäristyksinä. Reuters-uutistoimiston mukaan viranomaiset evakuoivat jo viime kuussa Grndavikin lähes 4 000 asukasta ja sulkivat läheisen Blue Lagoon -kylpylän.

Reykjavikin läheistä Keflavikin kansainvälistä lentoasemaa ei ainakaan vielä tiistaiaamuun mennessä oltu suljettu. Sekä lähtevissä että saapuvissa lennoissa oli kuitenkn runsaasti viivästyksiä.

Tulivuorenpurkauksesta kuvattiin lukuisia verkossa levinneitä videoita. Islannin yleisradioyhtiö RÚV on aloittanut myös Youtubessa suoran videolähetyksen purkauspaikan läheisyydestä.