Tutkimus: Lohtusyöminen pahentaa stressiä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Monet ihmiset etsivät lohtua epäterveellisistä välipaloista ahdistuneena tai stressaantuneena. Tuoreen tutkimuksen mukaan epäterveelliset naposteluvaihtoehdot estävät kehoa toipumasta jännitystilasta.

Rasvaisen ruoan syöminen stressissä vähentää hapen pääsyä aivoihin ja lisää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä. Tutkimuksessa oli mukana ryhmä nuoria aikuisia. Heille tarjottiin aamupalaksi voisarvia ja pyydettiin sen jälkeen suorittamaan matemaattisia tehtäviä. Väärästä vastauksesta tuli hälytysmerkki.

Tutkijat havaitsivat, että rasvaisten ruokien nauttiminen henkisesti rasittuneena heikensi verisuonten toimintaa 1,74 prosenttia. Tutkija Rosalind Baynham Birminghamin yliopistosta sanoi, että ruokavaliovalinnoilla voi vaikuttaa oleellisesti omaan tunnetilaa tai siihen, kuinka rennoksi olonsa tuntee esimerkiksi ennen isoa kokousta tai työhaastattelua.