Las Vegasiin hääruuhka uudenvuodenaatoksi – syynä erikoinen päiväys

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uudenvuodenaatto voi tehdä ennätyksen Las Vegasin kaikkien aikojen kiireisimpänä hääpäivänä. Syynä on päivämäärä, mikä muodostaa amerikkalaisittain numerosarjan 123123, eli ensin kuukausi 12, sitten päivä 31. ja lopuksi vuosi 23. Yhdysvalloissa merkataan kuukausi ennen päivää, kun meillä Suomessa päivä tulee kuukautta ennen.

Mikäli ennätys halutaan rikkoa, niin uudenvuodenaattona vihittävien määrä on oltava yli 4.492. Kyseinen määrä pareja vihittiin Las Vegasissa avioliittoon 7. heinäkuuta 2007. Toiseksi suosituin hääpäivä on ollut 11. marraskuuta 2011. Tällöin alttarille asteli 3.125 pariskuntaa.

Tyypillisesti uudenvuodenaattona Las Vegasissa vihittään noin 450–550 paria, Review-Journal raportoi. Las vegasin hääkappelit ovat yötä myöten avoinna tulevana uudenvuodenaattona. Osa on varannut ajan etukäteen.