Liikenneturvalta hyviä uutisia: Vuosi 2023 ollut ennätysturvallinen liikenteessä

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuosi 2023 vaikuttaa olleen jopa poikkeuksellisen turvallinen liikenteessä. Liikenneturvan ennakkoarvion mukaan tieliikenteessä kuolleiden määrä on ollut ennätysalhainen. Erityisesti nuorten aikuisten liikennekuolemat vähenivät.

Tieliikenteessä kuolleiden määrä oli vuonna 2023 arviolta 171 henkilöä. Määrä saattaa hieman kasvaa tilastojen täsmentyessä. Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Marja Pakarisen mukaan alle sadan liikennekuoleman tavoitteeseen on tosin vielä matkaa.

21-24-vuotiaita menehtyi vuonna 2022 moottoriajoneuvoissa yhteensä 21, kun tänä vuonna luku oli kahdeksan. Ennakkotietojen mukaan moottoriajoneuvoissa ei menehtynyt yhtään alle 15-vuotiasta. Vähenemää näkyy myös muissa ikäryhmissä.

Turvallisuus parantui erityisesti henkilöautoissa matkustavien kohdalla. Muissa tienkäyttäjäryhmissä kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien määrä oli melko lähellä edellivuoden ennakkotietoja.

– Alle 100 kuolemaa henkilöautoissa on aivan poikkeuksellisen alhainen määrä. Tällaista ei ole tapahtunut kymmeniin vuosiin. Esimerkiksi liikennemäärien kehityksessä ei kuitenkaan ole tapahtunut suurta muutosta verrattuna edellisvuoteen, Pakarinen kertoo tiedotteessa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.