Suomalaisesta Hildur-rikoskirjasta kansainvälinen televisiosarja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Satu Rämön Hildur-dekkari nousi Suomen viime vuoden myydyimmäksi romaaniksi. Nyt myös ulkomailla menestystä keränneestä nordic noir -romaanista työstetään kansainvälistä tv-sarjaa.

Tuotantoyhtiö Take Two Studiosin televisiosarja kuvataan STT-uutistoimiston mukaan kirjan tapahtumapaikoilla Islannissa. Take Two paljasti Ranskan Cannesissa järjestetyillä Mipcom-televisiomessuilla kuusiosaisen sarjan budjetin olevan miljoona euroa per jakso. Kuvaukset on määrä aloittaa ensi vuonna.

Hildur-romaanin keskiössä ovat islantilainen rikosetsivä Hildur Rúnarsdóttir ja suomalainen poliisiharjoittelija Jakob Johanson. He joutuvat Islannissa keskelle rikosvyyhtiä, jonka aikana vuosikymmeniä hämärässä olleiden salaisuuksien sumuverho alkaa hälvetä.

Rämön tarinaa on STT:n mukaan muokattu televisioon kirjailijan luvalla niin, että mukana on laajempi yhteys Suomeen. Televisiosarjassa puhutaan englantia, islantia ja suomea. Take Twon yhteistyökumppaneita sarjan tuotannossa ovat saksalainen Story House ja islantilainen Sagafilm.

Hildur-sarjan pääkäsikirjoittajana toimii Matti Laine, joka on käsikirjoittanut myös Paratiisi ja Sorjonen -sarjoja. Mukana tulee olemaan myös islantilainen käsikirjoittaja. Suomessa sarjan tilaaja on Nelosen Ruutu-palvelu.