Vessanpöntössä kurkisteli myrkkykäärme – operaatio videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa käärmeitä tavataan lähinnä luonnon helmassa, mutta Australiassa tilanne on toinen. Joskus kotien rakenteisiin päätyy luikertelemaan ihmisille vaarallisiakin lajeja.

Wildlife Empire -eläinsuojassa työskentelevä Tennille Bankes sai taannoin tehtävän Queenslandin Goondiwindissa sijaitsevaan kotiin. Rakennuksen vessanpöntöstä oli löytynyt käärme. Kukaan ei onneksi ollut ehtinyt istahtaa pöntölle ennen matelijan huomaamista.

Bankes tunnisti käärmeen myrkkytarhakäärmeisiin kuuluvaksi pseudechis guttatus -lajiksi. Eläinsuojan jakamalla videolla Bankes poistaa matelijan turvallisesti pöntöstä käärmeiden käsittelyyn suunnitellulla apuvälineellä. Käärme vapautettiin takaisin luontoon turvallisen etäisyyden päässä.