Ida Hulkko valittiin vuoden uimariksi – odottamaton kommentti valintaan

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Urheilutoimittajain liitto valitsi maanantaina vuoden parhaat urheilijat. Vuoden uimariksi valittiin 25-vuotias EM-mitalisti Ida Hulkko. Valinta on herättänyt keskustelua, ja Hulkko itsekin kritisoi sitä somessa.

– Kiitos paljon Urheilutoimitus valinnasta Vuoden uimariksi! Haluaisin kuitenkin nostaa esille Vuoden 2023 todellisen uimarin Veera Kivirinnan, Hulkko kirjoitti X-palvelussa.

Hulkko kertoi Kivirinnan tulleen viime vuonna viidenneksi lyhyen radan EM-kilpailuissa 50 metrin rintauinnissa. Pitkän radan MM-kilpailuissa hän nousi sijalle 13. Hulkon mukaan vuoden 2023 uimarin titteli olisi kuulunut hänen itsensä sijaan Kivirinnalle.

Valintaa kritisoi sosiaalisessa mediassa myös olympiahopea vuonan 1996 ja MM-kultaa vuonna 1994 voittanut uimari Jani Sievinen. Hänen mukaansa Urheilutoimittajain liiton olisi pitänyt kysyä lajiliitosta, kuka palkinnon ansaitsee.

– Ida ei tällä kertaa selviytynyt MM-kisoissa välieriin ja jätti lyhyen radan kisat väliin. Veera Kivirinta oli MM-kisoissa välierissä ja lyhyellä EM-kisoissa 5. MM-kisoissa oli myös Matti Mattsson. Miten voin luottaa muiden lajien vuoden urheilijavalintoihin, Sievinen kirjoitti Threadsissa.