Läheltä kalastettu kala on varsinainen supertuote – ekologista ja terveellistä ravintoa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Helmikuussa vietetään jälleen kansallista kalakeittopäivää. Kalaa kannattaa kuitenkin syödä useammin, vähintään kerran, mutta mielellään kaksi kertaa viikossa. Kalaruokien puolesta puhuva Pro Kala ry -niminen yhdistys on aloittanut tempuksen, jossa kannustetaan kalastamiseen ja saaliin syömiseen 52 hyvän syyn perusteella.

– Kala sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja, proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita, joten sen syöminen tukee aivojen toimintaa, vahvistaa sydäntä ja edistää yleistä terveyttä. Kalassa on paljon ravintoaineita verrattuna energiamäärään, eli se on ravintotiheää ruokaa. Kala on myös erinomainen proteiinin lähde ja sen rasva on hyvälaatuista pehmeää rasvaa, jossa on elimistölle välttämättömiä rasvahappoja, Pro Kala tietää.

– On ympäristöystävällistä suosia kestävällä tavalla pyydettyä kalaa, ja kun se on pyydetty läheltä, vähenevät kuljetusten ympäristövaikutukset.