Lämpötila pomppasi Enontekiöllä jopa 46 astetta alle viikossa – pian kylmenee taas

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Paukkupakkaset jäivät väliaikaisesti tauolle, kun föhn-tuuli nosti Suomessa lämpötiloja alkuviikolla. Lapissa lämpötilaero oli viikon sisällä hurjimmillaan jopa useita kymmeniä asteita.

Enontekiön lentoasemalla mitattiin perjantaina 4. tammikuuta Suomen 2000-luvun kylmin lämpötila, -44,3 astetta. Vain muutamien päivien päästä tilanne oli aivan toinen, sillä tiistaina lentoasemalla mitattiin Forecan mukaan korkeimmillaan 2,1 astetta. Lämpötila nousi siis hurjat 46 astetta perjantaihin verrattuna.

– Viikon alkupuoliskon aikana sää on suuressa osassa maata lauhaa föhn-tuulen ansiosta. Isossa osassa maata lämpötila kohosi tiistaina 0 ja 3 plusasteen välille, paikallisesti siis korkeampiinkin lukemiin, kertoi meteorologi Joonas Koskela Forecan blogissa.

Loppuviikon säästä ennustetaan vaihtelevaa. Sää on näillä näkymin kylmenessä jälleen torstaina. Alkuviikolle pakkasten odotetaan painuvan jälleen yli 10-20 asteeseen koko maassa.