Juoksijan huikea ennätys – pinkoi 242 maratonia vuodessa

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadalainen Ben Pobjoy on maratoonari sanan varsinaisessa merkityksessä. Hän on tehnyt historiaa juoksemalla vuoden aikana peräti 242 maratonia. Määrä on enemmän, kuin yhdenkään muun juoksijan tapauksessa häntä ennen.

Ben Pobjoy rikkoi ennätyksen juoksemalla freestylemaratoneja, joilla ei ollut ennalta määriteltyä reittiä. Torontossa asuva mies kutsui haastettaan nimellä Marathon Earth Challenge. Hän juoksi CBC-uutissivuston mukaan maratonin pituisia matkoja Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Euroopassa, Afrikassa ja Aasiassa.

Maratonitempaus ei ollut suinkaan ilmainen, vaan se tuli maksamaan Pobjoylle yhteensä 38 000 yhdysvaltain dollaria. Ongelmia juoksusuoritusten aikana aiheutti muun muassa vessojen löytäminen. Pobjoy myönsikin CBC:lle joutuneensa toisinaan virtsaamaan housuun.

Pobjoy on lähettänyt todisteet ennätystempauksestaan Guinnessin ennätystenkirjalle, tavoitteenaan saada se virallistetuksi. Tällä hetkellä maratonien virallinen vuosiennätys kuuluu yhdysvaltalaiselle Larry Maconille. Hän juoksi yhteensä 239 maratonia vuonna 2012.