1940-luvulla lähetetty kirje löysi perille 80 vuotta myöhemmin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa on jouduttu viime vuosina tottumaan viivästyksiin postissa. Tilanne voisi olla pahempikin, sillä Yhdysvalloissa 1940-luvulla lähetetty kirje löysi perille vasta 80 vuotta myhemmin.

Illinoisin osavaltiossa sijaitseva DeKalbin postitoimistossa ihmeteltiin taannoin löytynyttä vanhaa kirjettä. Se oli lähetetty kaupungissa asuneelle pariskunnalle, Louis ja Lavena Georgelle vuonna 1943. Postitoimiston työntekijä päätti selvittää, oliko vastaanottajilla elossa olevia sukulaisia.

Kirje toimitettiin lopulta vastaanottajien sukulaiselle Grace Salazarille, joka asuu Portlandissa Oregonin osavaltiossa. Hän puolestaan antoi sen Louisin ja Lavenan elossa olevalle tyttärelle Jeannettelle.

– Viesti menneisyydestä ilmestyi kuin tyhjästä. Se oli uskomatonta. Olimme kaikki hämmästyneitä, Jeannette kuvaili WIFR-TV-uutissivustolle.

Kirje ei alun perin löytänyt perille puutteellisen osoitteen vuoksi. Sukulaiselta peräisin olleessa kirjeessä esitettiin osanotot Louisille ja Lavenalle heidän esikoisensa poismenon vuoksi. Jeannetten mukaan sen lukeminen oli erittäin tunteellinen kokemus.