Poliisi varoittaa: Älä jätä autoa käyntiin yksinään – varkaat aktiivisia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pohjanmaan poliisilaitos varoittaa ihmisiä jättämästä autojaan käyntiin valvomatta. Poliisilaitoksen alueella on tapahtunut jo kolme moottorikulkuneuvon käyttövarkautta tai sen yritystä lyhyen ajan sisällä siten, että henkilö on jättänyt auton moottorin käyntiin muualla asioidessaan.

Pienillä paikkakunnilla etenkin on totuttu siihen, että auton voi jättää huoletta käyntiin esimerkiksi pikaisen kauppa-asioinnin ajaksi. Poliisi ei kuitenkaan suosittele tätä. Kolmas auto varastettiin juurikin kaupan pihasta, Seinäjoen Välkärinkadulla. Autosta tehtiin muutama tunti myöhemmin ilmoitus Uudestakaarlepyystä, kun kuljettaja oli ajanut holtittomasti liikennettä vaarantaen.

– Kolmas auto viikon sisällä lähti varkaan matkaan lauantaina. Aiemmin viikolla oltiin viety kaksi käynnissä olevaa autoa ja poliisi varoitti jo tällöin autoilijoita jättämästä käynnissä olevia autoja valvomatta, Pohjanmaalta kerrotaan.

Poliisipartio tavoitti kyseisen auton ja sai sen pysäytettyä Pietarsaaressa. Mieskuljettaja oli poliisille ennestään tuttu ja häneltä puuttui ajo-oikeus. Huumepikatestin tulos näytti positiivista ja miehen kuljettamasta autosta löytyi satoja ksalol tabletteja, jotka takavarikoitiin. Miestä epäillään moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausainerikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.